Spoedcursus horeca

In de zomer van 2021 mocht de horeca in coronatijd onder strenge voorwaarden weer open. Langzaam konden ze weer steeds meer mensen bedienen en hiermee diende zich een nieuw probleem aan: een tekort aan personeel. De spoedcursus van Curio reikt een helpende hand door leerlingen te trainen tot horeca-assistent.

“Met deze korte opleiding komen we tegemoet aan de vraag”, zegt Gijs Radix, instructeur van Curio. “We richtten ons specifiek op mensen zonder ervaring, maar die het wel leuk vinden om in de horeca te werken. In die twee dagen leerden ze lekkere gerechten bereiden met verschillende snijtechnieken. Ook werden ze getraind om met een dienblad te lopen, koffie te maken met een espressomachine, borden af te ruimen en klaar te zetten voor de afwas. En ze kregen basiskennis over etiquette. Dat je rechts uitserveert, bijvoorbeeld.’’

Maar liefst dertien enthousiaste jongere ontvingen een welverdiend certificaat.

Lees hier het nieuwsbericht in BN De Stem.