Our Workflow in het nieuws

Bij de opening van Our Workflow eind maart was een aantal journalisten aanwezig. Onlangs verscheen hierover een mooi artikel in De Bode.

Onder de indruk

Tweede Kamerlid René Peters vertelt dat hij onder de indruk is van de manier waarop de jonge nieuwkomers naar een positie op de arbeidsmarkt worden begeleid. “We hebben te maken met mensen die nieuw zijn in Nederland. Onder hen ook jonge mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze bij een bedrijf aan het werk kunnen. We kunnen en mogen deze mensen niet aan hun lot overlaten.”

Beschermd leren

Dankzij Our Workflow kunnen deze leerlingen van Curio isk in een beschermde omgeving leren. “Daarna zijn er mogelijkheden voor een soort halfopen constructie.” De onderwijsmanager van de internationale schakelklas, Rogier Raeijmaekers, geeft een aantal voorbeelden. Zoals de fietswerkplaats, waar de leerlingen begeleiding krijgen vanuit Curio. “Daarna worden die rijwielen gebruikt voor de fietsles of verkocht aan leerlingen die er een nodig hebben.”

De laatste stap is een stageplek bij een bedrijf. “Bedrijven zijn belangrijke partners voor Workflow,” zegt Rogier. “Er is veel communicatie nodig bij de begeleiding, maar daar kunnen wij bij helpen.”

Divers lespakket

In het artikel is ook aandacht voor de Koerdische Zozan Ramadan. Zij is in de kantine bezig met de lunch en tegelijkertijd begeleidt ze een aantal leerlingen. Naast het horecavak en de training om anderen te coachen, krijgt Zozan een dag per week les. “Op maandagochtend heb ik Nederlandse les. In de middag ben ik bij juffrouw Nadia.” Docente en jobcoach Nadia Alj leert haar over de Nederlandse regels en gebruiken, over hoe ze een goede werknemer moet zijn, over zaken als belastingen én ze krijgt fietsles.

Lees hier het hele artikel…